SİYONİSTLER: KASSAM Tugaylarının Yeni Bir ESİR Operasyonu AN MESELESİ!

Siyonistlere ait medya organlarında yazı yazan belirgin yazarların üzerinde durduğu konulardan biri de Hamas’ın askerî kanadının yeni işgal askerlerini esir almasının ihtimal dışında olmadığı hususu. Bu da onlarda bir endişe ve telaşa neden oluyor.

Siyonistlere ait Walla haber sitesinin askerî muhabiri Hamas’ın yeni bir askeri esir alması imkânının bugün geçmiştekine nispetle daha fazla olduğuna dikkat çekti. Muhabir, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri’nin yeni bir askeri esir almak amacıyla baskın düzenlemelerinin bir an meselesi olduğunu ifade etti.

Yorumcu Amir Bahtut, Hamas’ın sınırda yeni bir askeri esir almak için zayıf noktayı bulduğunda değerlendirebileceğini hatırlatarak şu soruyu sordu: “İsrail ordusu sadece istihbarat bilgisi toplamakla mı yetiniyor yoksa düşmanın planlarını boşa çıkarmak için fiili olarak bir şeyler yapma zamanı geldiğini mi düşünüyor?”

Gazze ve Batı Yaka’daki Filistinlileri aynı safta birleştiren en önemli hususlardan birinin İsrail hapishanelerinde binlerce Filistinli esir bulunması olduğunu dolayısıyla onların özgürlüğü için yeni bir askeri esir etme fırsatını da kaçırmayacaklarını hatırlatan Bahtut, Kassam Tugayları’nın İsrail askerlerini esir alması ihtimaliyle ilgili muhtelif senaryolar üzerinde durdu.