Kassam Tugayları Batı Şeria’da Askeri Geçit Töreni Düzenledi

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Batı Şeria’nın El-Halil kenti yakınlarındaki beldelerde Ramazan Bayramı münasebetiyle askeri geçit törenleri düzenledi.

Yüzleri maskeli El-Kassam Tugayları üyeleri El-Halil vilayetine bağlı Beyt Ummer, Surif ve Safa beldelerinde Hamas bayraklarıyla ve hareketin El-Halil teşkilatının bayram kutlamasının yazılı olduğu pankartlarla yürüyüş yaptı.

Hamas Hareketi Batı Şeria teşkilatı da daha önce yayınladığı bildiride Filistin halkının ve İslam ümmetinin bayramını kutlamıştı.

Öte yandan, Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, bir grup milletvekiliyle birlikte şehit ailelerine bayram ziyaretinde bulundu.

Bahr ve beraberindekilerin Hamas’ın şehit liderlerinden ve milletvekillerinden Şeyh Ahmed Yasin, Said Sıyam, Meryem Ferhat, Cemal Sekik, Şeyh Hasan Şem’a, Abdülaziz er-Rantisi, Ahmed el-Ca’beri, Basim İsa ve İsmail Ebu Şeneb’in ailelerini ziyaret ettikleri bildirildi.

Bahr, şehit ailelerinin bayramlarını kutlayarak, sevgi ve kardeşliğin hâkim olmasını ve bayramın hayır ve bereket getirmesini diledi.

Şehit liderlerin yolundan yürüyeme devam edeceklerini ifade eden Bahr, ziyaretler sırasında şehitlerin menkıbelerinden ve Filistin davası için yaptıklarından bahsetti.