Kassam Tugayları 6. Esir Grubunu Serbest Bırakacak

Siyonist işgal ordusunun Gazze’yi yerle bir etmek ve Gazze halkının tümünü sürgün etmek amacıyla başlatmış olduğu Soykırım Savaşı’nın 54’üncü günü… Ateşkesten yararlanan Gazze ahalisi enkaz altında kalan şehitlerinin cesetlerine ulaşma çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan da ateşkes anlaşması gereğince esirlerden altıncı grubun işgalcilerden bazı rehinelere karşılık bugün serbest bırakılması bekleniyor. 

İşgalcilere ait deniz botlarının Hanyunus ve Deyru’l-Belah sahillerine ses bombaları attıkları haber verildi. 

Ayrıca Gazze şehrinin kuzeybatı ekseninden işgal tanklarından aralıklarla ateş edildiği bildirildi. Gazze’nin kuzeyindeki Beytu Hanun tarafında gerçekleştirilen saldırılarda da bir kişi şehit olurken bir kişi de yaralandı. Şeyh Rıdvan Mahallesi’nde de işgalciler bazı evleri ve mobilya depolarını yaktılar.

Dün kuzeyden ilerlemeye çalışarak ateşkesi ihlal etmeye kalkışan işgal tanklarına direnişçiler de karşılık vermiş ve ilerlemelerini engellemişlerdi. 

Bu arada sivil savunma ekipleri işgalcilerin vahşi saldırılarında yıkılan binaların enkazı altında kalan cesetleri çıkarmak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Son 24 saat içinde çıkarılan ceset sayısının 160 olduğu belirtildi. Çıkarılan yeni cesetlerle birlikte işgalcilerin Gazze’ye yönelik Soykırım Savaşı’nda şehit edilenlerin sayısının 15 bini geçtiği, bunlardan 6150’sinin çocuk, 4 binden fazlasının da kadın olduğu ifade edildi.