Kassam Komutanı Mazin Fukaha’nın Şehadetinin 5. Yılı

Bugün Filistin direnişinin öncü liderlerinden, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’nın etkin komutanlarından ve özgürleştirilmiş esirlerden Mazin Fukaha’nın şehit edilmesinin beşinci yılı. 

İşgal güçlerinin paralı adamları onu, Gazze’deki evinin önünde pusuya düşürerek, susturucu takılmış silahlarla üzerine ateş etmek suretiyle şehit etmişlerdi. 

Mazin Fukaha, Kassam Tugayları’nın komutanı Salah Şahade’nin şehit edilmesi üzerine işgal güçlerine ilk cevabı veren kişiydi. Onun planladığı bu eylemi Kassam Tugayları’nın mücahitlerinden ve Ürdün’den olan Cihad Hamade, Safed’de gerçekleştirmiş ve bu eylemde 15 işgalci asker öldürülmüş, onlarcası da yaralanmıştı. Bunların çoğu işgal rejiminin Dimona nükleer santralinde çalışan uzman elemanlardı ve işgal rejimi bu eylemde birçok önemli elemanını kaybetmişti. 

Yine Mazin Fukaha, Muhammed Heza’ El-Gul isimli bir şehadet aşığının 2002 yılında, Kudüs’teki Gilo yerleşim merkezinde gerçekleştirdiği ve 19 işgalci askerin öldürüldüğü eylemi de planlayan kişiydi. 

Fukaha bunların dışında da işgalci siyonistlere çok ağır darbeler vuran önemli eylemleri planlamış ve yönetmişti. Bu yüzden işgalcilerin yüreklerinde çok ağır yaralar açmayı ve kalplerine korku salmayı başarmış çok başarılı bir komutan olarak tanınıyordu. 

Komutan Mazin Muhammed Fukaha 24 Ağustos 1979 tarihinde Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tubas’ta dünyaya gelmişti. Genç yaşlarında Kur’an-ı Kerim’in tamamını hıfz etti. Daha sonra Necah Üniversitesi’nin iş idaresi bölümünden mezun oldu. 

Üniversite öğrenciliği yıllarında Kassam Tugayları’nın saflarına katıldı ve bu hareketin etkili komutanları arasında yer aldı.