KASSAM, İSRAİL’in İstihbarat Cihazını Ele Geçirdi

HAMAS güvenlik kaynakları, Kassam Tugayları üst düzey komutanlarından birini dinlemeye alan Siyonist Rejimin casusluk projesinin nasıl çöktüğüne dair bir haber yayınladı.

Hamas’ın askerî kanadı olan Kassam Tugayları, üst düzey komutanlarından birinin gelişmiş elektronik casusluk sistemleri tarafından dinlendiğini duyurdu.

Siyonist rejim Kanal 7 televizyonu Lübnan El Ahbar gazetesinden şunları aktardı: HAMAS, İsrail’in Kassam’ın Gazze’deki üst düzey komutanlarından birine yönelik casusluk planını ifşa etti. Plan, ajanlardan birinin söz konusu komutanın evinin yakınındaki başka bir eve gelişmiş dinleme cihazı yerleştirmesi ile başlatıldı. Bu plan, Kassam’ın önemli komutanlarından biri olan Mervan İsa’yı hedef almış ve oldukça gelişmiş bir iletişim teçhizatı kullanılmıştır.

HAMAS güvenlik kaynakları ise İsa’nın evinin çok yakınına yerleştirilen bu cihazı kamptan tespit ettiklerini duyurarak cihazın İsa’nın evindeki sesleri kaydettiğini ve bu kayıtları işgal rejimine aktardığını ve bunun HAMAS güçleri için geçmişte örneği olmayan bir girişim olduğunu ifade etti.

Mezkur kaynaklar açıklamalarına şunları ekledi: Casusluk sisteminin keşfedilmesinden sonra sistemi kuran ajan da tutuklandı. Ayrıca bu ajanın bölgede ve Gazze civarında benzeri birçok operasyonu da gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

HAMAS güçleri ayrıca, İsa’nın arkadaşlarından birine ait arabaya yerleştirilmiş olan benzeri bir sistemi de bulmayı başardılar. Tutuklanan ajan, işgalcilerden temin ettiği küçük bir dinleme cihazını da arabaya yerleştirdiğini ve bu yolla mücahitlerin seslerini kaydederek onları takip altına almayı hedeflediklerini itiraf etti.