Kasım: Arabistan, İsrail’e Destek İçin Filistin’e Sırtını Döndü

Şeyh Naim Kasım, Suudilerin Ortadoğu’daki eylemlerini kınayarak şu ifadelerde bulundu: “Suudi yöneticiler bölgeye hâkim olma sevdasındalar ve onların Yemen’e saldırısı da bu hedefle gerçekleşti. Oysa ki bölge halkı onları meşru olarak görmüyor ve onların Yemen’deki eylemlerine cevap verdiler.

Suudiler Siyonist Rejimin memnuniyetini kazanmak için açık bir şekilde işgalci rejim karşısında Filistin Hareketini desteklemeyeceklerini açıkladılar. Oysa ki Yemen gibi diğer bölge ülkelerine askeri müdahalede bulunuyor ve bu ülkelerin savunmasız halkının kanını döküyorlar.”

Naim Kasım ayrıca işgalci Siyonist Rejimin bu bölgedeki savaş ve kargaşadaki rolü hakkında şunları söyledi: “Siyonist Rejim bölgedeki krizin ana nedenidir ve Suriye’deki savaşı alevlendirmiştir. Bu rejim ülkedeki mevcut durumdan çok memnundur ama Filistin meselesinin aynı şekilde dünyanın önceliği olduğunu ve bizim Filistinlilerin haklarını savunmada Filistin halkının yanında olduğumuzu bilmelidir.”

Naim Kasım, IŞİD ve tekfirci terörist gruplar hakkında da bunların bölgesel ve uluslararası destekçilerinin uşakları olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu: “Amerika ve İsrail rejimi teröristtir. Çünkü teröristler bölgede petrol dolarlarla ve onların siyasi ve asker teçhizat desteğiyle suç işlemektedir ve teröristlerin destekçileri bir gün bölge ve dünya halkına cevap vereceklerini bilmelidir.”