İzzeddin El-Kassam Tugayları’ndan İsrail’e 24 SAAT MÜHLET

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’e, Filistinli tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi için 24 saat mühlet verdiklerini belirtti.

Ebu Ubeyde, El-Aksa televizyon kanalında yaptığı açıklamada, İsrail’i Filistinli tutukluların meşru taleplerinin görmezden gelinmemesi konusunda uyararak, “Düşmana (İsrail’e), Filistinli tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi için 24 saat mühlet veriyoruz. Kassam Tugayları, taleplerin yerine getirilmesinde gecikilen her günün bedelini düşmana ödetme kararı aldı.” dedi.

GÖZAT  Kassam Tugaylarından İsrail'e İMALI ESİR MESAJI + VİDEO

İsrail’in talepleri yerine getirmemesi durumunda, esir takasına ilişkin listelerin güncelleneceğini belirten Ebu Ubeyde, meşru ve adil talepler karşısında geciken her gün için 30 esirin ilave edileceğini kaydetti.

Batı Şeria Sakinlerine Gösterilere Katılma Çağrısı

Ebu Ubeyde ayrıca, Batı Şeria sakinlerine ise çarşamba günü “İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinlilerin kurtuluşu” kapsamında yapılacak gösterilere katılmaları çağrısında bulundu.

GÖZAT  RAKAMLARLA FİLİSTİNLİ ESİRLER!

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nde 4 İsrailliyi esir aldıklarını ifade ederken, söz konusu kişilerin hayatta olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapmamıştı.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, “İsrail’in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek, tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi” için 17 Nisan’da açlık grevine başlamıştı.

GÖZAT  AÇLIK GREVİ Filistinli Esirlerin DEVRİMİ!

Aralarında Filistin Esirler Cemiyetinin de bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.