İTALYA Belediyelerinden İSRAİL’e Askeri BOYKOT Çağrısı

İtalya’nın Napoli, Torino, Bolonya, Floransa ve Pisa büyük şehir belediyeleri uluslararası camiadan işgal rejimini cezalandırmasını talep ederek, Filistin hakkına destek için ve Uluslararası Boykot Hareketi’nin (BDS)’nin çağrısına uyarak bu kararı aldıklarını duyurdu.

Uluslararası Boykot Hareketi yaptığı açıklamada, İtalya Büyük Şehir Belediyelerinin kararının İsrail’in Filistin halkına yönelik işlediği cinayetlere, özellikle de kuşatma altında tuttuğu Gazze halkına karşı yaptığı zulümlere tepki olarak alındığını söyledi.

Açıklamada İtalya’nın İsrail’e en fazla silah ihraç eden ülkelerin başında geldiğine ve kendisiyle askeri ve istihbarat alanında büyük çalışmalarının olduğuna dikkat çekildi.

Silahsızlanma Şebekesi yayınladığı raporda, İtalya’nın Avrupa ülkeleri arasında 2014 yılında İsrail’e en fazla silah satan ülke olduğunu belirtmişti.

Uluslararası Boykot Hareketi yayınladığı açıklamada, İsrail’in Filistinlilerin hayatını hiçe saydığı ve uluslararası kanunları görmezden geldiği bu süreçte böyle bir kararı almanın şu anda daha fazla önem arz ettiğini kaydetti.

BDS açıklamasında İtalya’daki diğer belediyelerden de benzer adımlar atmalarını beklediklerini hatırlatarak, insan haklarını korumak adına pratik adımların atılması için benzer çağrılar yapılmasını beklediklerini ifade etti.