İsrailli Komutan: Hamas ve Hizbullah Denklemleri Alt Üst Edecek

Siyonist Rejim ordusunun kuzey bölgesi yeni komutanlarından Yuval Sitrick, İsrail Hayom Gazetesine verdiği röportajda, İsrail’in iç savunma hazırlıklarının yetersiz olduğunu ve gelecekteki bir savaşın tecrübe edilenden çok farklı olacağını ve İsrail için daha büyük zorluklar oluşturacağını itiraf etti.

Strick, Hizbullah ve Hamas’ın Siyonist Rejimin iç cephelerinin derinlerine nüfuz etme çabalarına değinerek, “bu konu İsrail’in zayıf noktası sayılmaktadır ve ordunun operasyonlarının daha iyi olmasına engel olabilir. Bu olay gelecekteki bir savaşta denklemleri alt üst edebilir ve İsrail’in iç cepheleri savaşın asıl cepheleri haline gelebilir” dedi.

Yuval Sitrick, Siyonist yerleşkelerin gelecekteki bir savaşa hazır olup olmadığı ile ilgili olarak, Hizbullah ve Hamas’ın bazı füzelerinin İsrail Rejiminin iç cephelerini vuracağı ön görüsünde bulundu. Sitrick aynı zamanda bu füzelerden küçük bir kısmının acı verici ve tehlikeli olacağını iddia etti. Bu Siyonist General röportajının devamında çelişkili ifadelerde bulundu ve şunları söyledi:

“Büyük bir ihtimalle biz savaşın süresini kısa tutmak zorunda kalacağız. Gelecekteki bir savaşta hazırlıklı olmamız gereken 9 faktör bulunmaktadır ve bunlardan en önemlisi destek ve sorumlulukları sürdürmek olacaktır.

İlk kısım tamamen İsrail Ordusu ile alakalıdır ve güçlendirme, uyarıcı ve kurtarma elemanlarını kapsamaktadır hatta olağanüstü durumlarda medya da bizim hakimiyetimiz altında olmalıdır. Savaş boyunca elektrik kesintilerine engel olmak, bağlantı ve çeşitli bölgelere ilaç ve gıda ulaştırılmasını garanti altına almak gibi diğer bölümler de ordu ile bağlantılıdır.”

Sitrick, Hizbullah ve Hamas’ın işgal topraklarına füze fırlatma gücünün arttığını itiraf ederek, İsrail savunma sistemlerinin bütün bu füzelerle başa çıkabilme gücüne sahip olmadığını ve İsrail alt yapısının gelecekteki bir savaşta Hizbullah’ın asıl hedefi olduğunu itiraf etti.

Strick, Siyonist Rejimin işgal topraklarına fırlatılan füzelerin tamamıyla başa çıkamayacağını itiraf etti. Bu Siyonist General aynı zamanda, İsrail’in Siyonist yerleşkeleri boşaltma gücünün olup olmadığı hakkında sorulan bir soru üzerine, “İsraillilerin evlerinde kalması daha iyidir. Çünkü onların doğal bölgeleridir. Lübnan Hizbullah’ı birçok İsrail yerleşkesine odaklanmıştır ve bazı kişiler bu şartlar altında yaşayamaz ya da kendileri için sağlam bir bölge bulunmamaktadır. Bu kişiler eğer gidecek başka yerleri varsa oraya gitmelidirler” dedi.

Strick, gelecekte yaşanacak bir savaşta İsrail alt yapısının kapsamlı bir şekilde hedef alınacağı ve muhtemelen bazı bölgelerde elektriğin birkaç gün ve Siyonist Rejimin bağlantı kanallarının da bilinmeyen bir zamana kadar kesileceği ön görüsünde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gelecek haftanın ortalarında Amerika Başkanı Donald Trump ile Washington’da bir araya gelecek. Siyonist Rejim Atom Enerjisi ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Bloomberg’e verdiği röportajda şunları söyledi:

“Netanyahu bu görüşmede Trump Hükümetinden ağır yaptırımlar uygulayarak Hizbullah ve İran arasındaki ilişkiyi kesmesini ve bununla birlikte Amerika’nın Hizbullah’ı zayıflatma hedefiyle, Hizbullah’ı sarsacak yaptırımlar konusunda küresel çabanın liderliğini üstlenmesini isteyecektir.”