İsrailli Diplomat: Erdoğan İle Görüş ve Tutumuz Aynı

Faslı Yahudi yazar Nicole el-Grissy, Les moutons enragés sitesi için yazdığı yazıda, ırkçı İsrail rejimi dışişleri bakanlığının eski genel müdürü Yuval Rotem’in açıklamalarını naklederek İsrail’in GAP projesine olan ilgisini ve Kafkasya, Suriye ve Irak konusunda Türkiye ile olan işbirliğini ele aldı.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

İsrail gazetesi Haaretz’in yazı işleri müdürü Aluf Benn, Aluf Benn internet sitesinde İsrailli diplomat ve İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın eski Genel Müdürü Yuval Rotem ile röportaj yaptığı bir makale yayınladı.

“Kıdemli İsrail Diplomatı Yuval Rotem, İsrail’in Türkiye ile Parlak İlişkilerini Açıklıyor” başlıklı yazıda, Türkiye yönetimi ile Siyonist İsrail arasındaki ilişkiler masaya yatırılıyor.

Yuval Rotem, Haaretz gazetesi editörünün İsrailli çiftin Türkiye’de tutuklanması ve “Mavi Marmara” gemisinde yaşanan olayların yansımalarına ilişkin sorduğu sorulara yanıt olarak, yaşananların ekonomik ve stratejik hedeflerine bir zarar vermediğinin altını çizdi.

Ayrıca Türkiye’nin Filistinli grupların kapasitesinin sınırlandırılmasında önemli katkıları olduğunu vurgulayan Yuval Rotem, iki ülke arasında zaman zaman siyasi, kültürel, ekonomik ve dini sorunlar yaşansa da, bu sorunları normal karşıladığını ve Türkiye’nin İsrail ile karşı karşıya gelmesinin radikal ve düşmanca bir karşılaşma olmayacağını vurguladı.

Türk ve İsrail hükümetleri, karşılıklı destek olmadan bölgede birçok tehlikeyle karşı karşıya kalacaklarını biliyorlar.

Türkiye Cumhurbaşkanı medya karşısında bizimle aynı fikirde olmamalı ve bize karşı tavır almalı, ancak önemli jeopolitik zorluklarda görüşleri ve tutumları bize yakındır.

Yazının Kaynağı:

=> Senior Israeli Diplomat Yuval Rotem Explains Israel’s Bright Relations with Turkey