İsrail’in Yaraladığı Filistinli Genç Kız Şehit Oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı Salı sabahı Batı Şeria’da Filistinli genç bir kızın şehit olduğunu duyurdu.

Cenin şehrinde bulunan İbn-i Sina İhtisas Hastanesi’ndeki tıbbi kaynaklar, Hannan Mahmud Hadur isimli 18 yaşında bir genç kızın işgal güçlerinin saldırısında almış olduğu yaraların nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgide Hannan Mahmud Hadur isimli genç kızın Cenin’in ilçesi Faku’a kasabasında genel lise öğrencisi olduğu, bir ders programına katılmak için Cenin şehrinin Doğu Mahallesi’ne gittiği sırada işgal güçlerinin buraya baskın düzenledikleri ve bu yüzden çatışma çıktığı, bu olaylarda işgal güçlerinin mermilerine hedef olarak yaralandığı ve ağır yaralı bir şekilde İbn-i Sina Hastanesi’ne kaldırıldığı ifade edildi.

Özellikle Ramazan ayının başından itibaren siyonist işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs’e yönelik saldırıları ve şiddet uygulamaları belirgin bir şekilde arttı. Bu yüzden Ramazan ayı içinde bölgede birçok Filistinli şehit edilirken bazıları ağır olmak üzere yüzlerce insan da yaralandı.

İşgal güçleri geçtiğimiz Cuma sabahından beri de Mescidi Aksa’ya yönelik muhtelif baskınlar ve saldırılar gerçekleştirdiler.