İsrail’in Vahşi Saldırıları, Normalleşme Adımlarının Sonucu

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, HAMAS siyasi büro başkanıyla yaptığı telefon görüşmesi sırasında, İsrail rejiminin Mescid-i Aksa’daki Filistin karşıtı eylemlerini kınadı ve saldırıyı sahte İsrail rejimiyle küçük Arap rejimlerinin ilişkilerini normalleştirmesinin sonucu olarak değerlendirdi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile yaptığı telefon görüşmesinde; tüm Filistin şehitlerini ve direnişini saygıyla anarken, Siyonist rejimi şiddetle kınadı.

İran Dışişleri Bakanı: “Mescid-i Aksa’da yaşananlar, Filistin’in kahraman ve yiğit halkının yaşayan ve büyüyen direnişini ve Siyonistlerin çaresizliğini göstermektedir.” dedi.

Emir Abdulahiyan, “Şüphesiz Siyonist rejim, Filistin halkının duruşuna ve Seyfü’l-Kudüs Operasyonu (Kudüs’ün Kılıcı) destanını yaratan direnişe dayanamayacak kadar zayıfladı.” dedi.

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan, “Bugün direniş en iyi halindeyken, Siyonist terör rejimi en zayıf noktasında” dedi.

Emir Abdullahiyan şunları da sözlerine ekledi: “İran İslam Cumhuriyeti, başkenti Kudüs olan tarihi topraklarda birleşik bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyor.”

Emir Abdullahiyan işgalci rejimin Kudüs’teki gasp eylemlerini kınamak ve durdurmak için İslam ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla istişarelerinin ve diplomatik temaslarının devam ettiğini vurguladı. İran Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin ibadet edenlere yönelik saldırısını ve Mescid-i Aksa’ya saygısızlık etmesini Arap-İslam ülkelerinin sahte İsrail rejimi ile ilişkilerini normalleştirmesinin sonucu olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Gaspçılar ve işgalcilere değil kahramanca İslami ümmetin izzeti ve kerametini savunan millete destek çıkmalıyız. “

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye; İran milletine, İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’ye ve İran Cumhurbaşkanı’na Filistin direnişinin, milletinin sıcak selamlarını iletti ve Mescid-i Aksa’da son dönemde yaşanan cinayetler hakkında açıklamalar yaparak Filistin’in bugün Yahudileşmeyi kabul etmek veya direnmek arasında iki seçenekle karşı karşıya olduğunu belirterek Filistin halkı ve direniş gruplarının şehitler sunarak direniş yolunu seçtiklerini vurguladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı; kutsal Filistin davasına, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya verdiği destekten dolayı İran İslam Cumhuriyeti’ne teşekkür etti ve İslam ülkeleri, İslam İşbirliği Teşkilatı düzeyinde diplomatik istişarelerin artırılması çağrısında bulundu.