İsrail’in Sivil Katliamı 78 Gündür Devam Ediyor

Hava saldırılarıyla ve topçu ateşiyle Gazze Şeridi’ni hedef almaya ve sivillere yönelik katliam gerçekleştirmeye devam eden işgal ordusunun saldırıları 78’inci gününde de sürüyor.

İşgal ordusunun hava saldırılarına ve topçu ateşine bugün de devam ettiği, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde evleri, tesisleri ve caddeleri hedef aldığı söylendi.

İşgal güçleri Han Yunus kent merkezindeki Casir Apartmanı çatısında kurulu vericiyi onarmaya giden Filistin Telekomünikasyon Şirketi çalışanlarını hedef aldı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü’ne önceden bilgi verilmesine ve işgal yönetiminin onayı alınmasına rağmen gerçekleştirilen saldırıda şirket çalışanlarından birinin yaralandığı ve 5 kişilik ekibin ölümden mucizevî bir şekilde kurtulduğu kaydedildi.

İşgal güçleri Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nuseyrat Kampı’nda bir eve hava saldırısı düzenledi.

Sivil Savunma ekipleri Gazze’nin kuzeyindeki Zayid Kavşağı ve En-Nahil Caddesi’nde işgal ordusunun daha önceki saldırılarında şehit olan onlarca kişinin çürümeye başlamış cesetlerini buldu.

Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan El-Bureyc Kampı’nda bir eve işgal ordusunun düzenlediği hava saldırısında biri kız çocuk 4 kişi şehit oldu.

İşgal ordusunun Rafah’ın doğusuna topçu ateşi açtığı ve işgal güçlerinin de Kerem Ebu Salim bölgesinde belli bir mesafe kadar sınırdan içeriye girdiği belirtildi.

İşgal ordusu Cibaliya beldesindeki El-Ömeri Camii civarında bulunan evlerden bazılarına hava saldırısı düzenledi.

İşgal güçlerinin dün gece Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Miğraga bölgesinde bir eve düzenlediği hava saldırısında iki kişinin şehit olduğu ve şehitlerin cesetlerinin vatandaşlar tarafından enkazdan çıkarıldığı ifade edildi.