İsrail’in Kalbinde Şehadet Operasyonları – 4 SİYONİST ÖLDÜ

Tel Aviv kentinin doğusunda bulunan Eliad bölgesinde iki ayrı noktada gerçekleştirilen satırlı ve silahlı şehadet eylemlerinde 4 işgalci öldürülürken 11 tanesi de yaralandı.

Siyonistlere ait medya organlarında yayınlanan haberlerde, yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğuna dikkat çekildi. 

Medya kaynakları eylemlerin Eliad bölgesinde ve yakındaki bir umumi parkta olmak üzere iki farklı noktada gerçekleştirildiğini bildirdi. Eylemleri gerçekleştirenlerin ellerinde satır ve ateşli silah bulunduğu belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar birkaç gün önce yaptığı konuşmada, Filistinlilerden silah ve satırla siyonist düşmana karşı saldırı düzenlemeyi öğrenmelerini istemişti.

Eylemleri gerçekleştiren mücahitlerin olay yerinden uzaklaşmayı başardıkları bildirildi.

Eylemlerden sonra işgal güçleri eylemcileri yakalamak için bölgede güvenlik güçlerini seferber etti ve geniş çaplı aramalar başlattı. Bu amaçla birçok yere kontrol noktası kurdu. Helikopterler desteğiyle sıkı bir şekilde aramalar sürdürdü. Bu yüzden bölgede büyük bir gürültü ve hareketlilik gözlemlendiği dile getirildi.

Aramalar sebebiyle işgal rejimine bağlı olan Eliad Belediyesi Yahudi yerleşimcilerden evlerinde kalmalarını ve dışarı çıkmamalarını istedi.

Bu eylemden önce de Selfit bölgesindeki Ariel yahudi yerleşim merkezinde işgal güvenlik güçlerine mensup bir güvenlik görevlisi öldürülmüştü. Bu eylemi Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları üstlenmişti.

Hamas hareketi, Eliad Operasyonunun Filistin halkının kutsal alanların işgalciler tarafından işgaline duyduğu öfkenin bir parçası olduğunu ilan etti.

Hamas, “Bugünkü operasyon, İsrail’e Mescid-i Aksa’nın kırmızı bir çizgi olduğu yönündeki direnişin son uyarısının uygulanmasıdır” dedi.

Filistin Mücahid Hareketi de Eliad Operasyonunun Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan Siyonistlere normal bir tepki olduğunu belirtti.