İsrail’in Kalbi Tel-Aviv’de Şehadet Eylemi – 5 Siyonist Öldü

İsrail işgal başkenti Tel-Aviv kentinde gerçekleştirilen şehadet eylemlerinde 5 işgalci yerleşimci öldürülürken bazı işgalciler de yaralandı.

Akşam saatlerinde Tel-Aviv’de üç farklı noktada yapılan şehadet eylemlerinde 5 Siyonist işgalci öldürüldü ve yaralı sayısı ise bilinmiyor.

Hamas olaya ilişkin yayınladığı yazılı açıklamada; bu eylemin Filistin halkının evlatlarının, Filistin topraklarının her bir karışı üzerinde gerçekleştirdiği tüm kahramanca eylemlerin işgal terörüne, onun Filistin toprağına, halkına ve mukaddesatına yönelik suçlarının artmasına karşı verilen doğal ve meşru bir cevap olduğunu ifade etti.

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise, “Bu eylem Filistin’in haritasını yeniden çizdi ve Filistin’in geleceğinin hak sahiplerinin elinde olacağını gösterdi.” dedi.

Bu arada Filistin’deki direniş hareketleri ve direniş liderleri de yaptıkları açıklamalarda işgalciye karşı gerçekleştirilen Tel-Aviv eyleminden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, eylemciyi tebrik ettiklerini belirttiler.