İsrail’in En Büyük Devlet Üniversitesinin Sitesi Hacklendi

Sderot yakınlarındaki Sapir Koleji öğrencileri, kişisel bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğine dair kısa mesajlar aldı.

Siyonist gazete “Arots Shua” Sderot yakınlarındaki “Sapir” Üniversitesi öğrencilerine, kişisel bilgilerinin siber saldırılara maruz kaldığı yazılı mesajlar aldığını bildirdi.

Bu rapora göre, üniversite yetkilileri şunları duyurdu: “Dün gece 21:00 sularında, Sapir Koleji son sınıf öğrencilerinden ve mezunlarından bazılarına, kullanıcı hesaplarının saldırıya uğradığını belirten bir metin mesajı geldi.”

Sapir Fakültesi ayrıca şunları ekledi: “Açıklığa kavuşturmak ve sizi temin etmek istiyoruz: Fakülte ağının hacklenmesi Kolej’in Bilgi İşlem Departmanı’nın yönetimi altındadır ve bu sorunla başa çıkmak için profesyonel bir danışmanlık ekibi görevlendirdik ve sürekli iletişim halindeyiz ve ulusal siber yetkilileri destekliyoruz.”

Söz konusu fakültenin yetkilileri şöyle devam etti: “Şu ana kadar, hassas bilgi sistemlerine veya kişisel hesaplara yönelik herhangi bir saldırı izine rastlanmadı. Fakültede bulunan veri tabanı, kişisel mahremiyetin korunması ilkeleri esaslarına uygundur. Durumu izlemeye ve gelişmeleri gerektiği şekilde bildirmeye devam edeceğiz.”

Bu, Siyonist rejimin internet ve çevrimiçi sistemlerinin zayıf güvenlik nedeniyle ilk defa siber saldırılara maruz kalması değil ve bundan önce de Siyonist rejimin hassas sistemlerine yönelik hacker saldırılarına ilişkin raporlar vardı.

Siyonist İsrail’e Karşı Siber Saldırılar Durmuyor

Siber saldırılar, savaş için güçlü ve düşük maliyetli bir seçenek haline gelmiş ve çeşitli grupların Siyonist rejim İsrail’in altyapısına yönelik siber saldırılar ve hayati bilgilere erişim ve bunların yayılması, bu rejimin içi boş siber heybetinin çökmesine neden olmuştur.  

El-Alem kanalına göre, siyonist rejimde mahremiyeti koruma örgütü, bir grup hacker’ın 300.000 İsraillinin hesaplarını hacklemeyi ve kişisel bilgilerini ele geçirmeyi başardığını duyurdu. 

İşgalci İsrail’de Kanal12 adlı televizyon kanalı,  bu siber operasyonun yaklaşık iki hafta önce gerçekleştiğini duyurdu. Kanal12, bu siber saldırının yirmiden fazla internet sitesine sahip olan turizm şirketi “Gol Tours”un internet sitelerini etkilediğini belirtti. 

Bu kanala göre çalınan bilgiler arasında cep telefonu numaraları ve İsraillilerle ilgili hassas tıbbi bilgiler yer alıyor. İslami direniş kanalı el’Nujeba da geçen Çarşamba günü, işgal altındaki topraklarda faaliyet gösteren birçok büyük İsrailli ticari şirketin Iraklı bir siber grup tarafından hacklendiğini ve bildirmişti. En son vakalardan birinde, Siyonist TV “Kan”, bir grup İranlı bilgisayar korsanının birkaç Siyonist turizm şirketinin web sitelerine sızdığını ve bireylerin bilgilerini elde ettiğini iddia etmişti.