Siyonist İsrail’in DAVUT SAPANI Yeni Füze Sistemi

Siyonist Netanyahu Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail rejimine yönelik orta menzilli füze saldırılarını durdurmak için hazırlanan yeni sistemin aktif olduğunu belirterek “Bu İsraillilerin güvenliğini artıracaktır” ifadelerini kullandı.

İsrail’in halihazırda sahip olduğu “Demir Kubbe” savunma sistemi kısa menzilli füzelere karşı kullanılıyor. İsrail ayrıca Ok (Arrow) adı verilen uzun menzilli füzelere karşı kullanılabilecek füze savunma sistemlerine de sahip.

GÖZAT  Siyonist İsrail Füze Savunma Sistemi Yetersiz

Kısa menzilli füze savunma sisteminin Gazze’den gelebilecek roketlere, orta menzilli savunma sistemin Hizbullah’ın atabileceği füzelere, uzun menzilli sistemin de İran’dan gelebilecek tehditlere karşı kullanılma amacı taşıdığı belirtiliyor.

En alt tabakasında demir kubbe bulunan bu sistem, kısa alanda top atışı, İHA ve füze saldırısı yapabilmektedir. En üst tabakasında balistik füze saldırılarını engellemek için Arrow 2 ve 3 sistemlerinin yer aldığı belirtildi. Söz konusu Arrow sistemleri 17 Mart tarihinde Suriye tarafından fırlatılan bir füzeye karşı kullanılmıştı.

GÖZAT  Siyonist İsrail: Hamas Füzelerini Geliştiriyor

Netanyahu haftalık gerçekleştirdiği kabine toplantısında Davud Sapanı füze savunma sistemini test ettiklerini belirterek “Gazze semalarından ülkemizi hedef alan füze saldırılarını tecrübe etmiş İsrailliler için bu önemli bir gelişmedir” açıklamasını yaptı.

Son olarak Netanyahu “Biz vatandaşlarımızın emniyet ve huzurunu sağlamak ile mükellefiz. Söz verdiğimiz üzere bilim adamlarımızın da desteği ile hem saldırı hem de savunma kabiliyetimizi artırmaktayız” ifadelerini kullandı.

GÖZAT  İsrail Yeni "Sihirli Değnek" Füze Savunma Sistemini Devreye Sokacak

Siyonist Netanyahu, İsrail’e saldırmayı düşünen ülkeleri “Bizim varlığımızı tehdit edenler kendi hayatını tehlikeye atacaktır” diyerek tehdit etti.

Netanyahu, konuşmasının bir bölümünde ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı Füze Savunma Ajansı Başkan Yardımcısı James Syring’e hitaben “Birlikte zorluklara göğüs gerebilir, tek başına yapabileceğimizden daha iyisini yapabiliriz. Bu durumda mavi ve beyaz, kırmızı, mavi ve beyazla birlikte çok daha iyi” dedi.

GÖZAT  Hamas - Kassam Tugayları Füze Gücü: Bizde Dahası Var!

İsrail Balistik Füze Savunma Örgütü ve ABD Füze Savunma Ajansı’nın ortak projesi olan “Davut Sapanı”, İsrailli Rafael firmasıyla ABD’li savunma devi Raytheon tarafından geliştirildi.

İran’a karşı geliştirilen uzun menzilli Arrow füzeleri ve Gazze’den atılacak kısa menzilli roketlere karşı geliştirilen Demir Kubbe ile birlikte İsrail’in çok katmanlı savunma sisteminin son ayağı olan Davut Sapanı, pazar günü İsrail’in Suriye ve Lübnan’la komşu olduğu kuzey sınırında kullanılmaya başlandı.