İsrail’in Cenin Baskınında 3 Şehit

İşgal ordusuna ait bir SİHA’nın Cenin Kampı’ndaki bir grup Filistinliyi hedef alan saldırısında üç kişi şehit oldu ve birçok kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklar, işgal ordusuna ait bir SİHA’nın Cenin Kampı’ndaki El-Havaşin Mahallesi’nde bir grup Filistinliye saldırı düzenlediğini, üç kişinin şehit olduğunu ve dokuz kişinin de çeşitli derecelerde yaralandığını bildirdi.

Medya kaynakları, işgal güçlerinin Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği geniş kapsamlı baskın sırasında Cenin Tugayı komutanlarından Baha Lahluh’un şehit olduğunu duyurdu.

İşgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği baskında şehit düşen diğer iki Filistinlinin Muhammed El-Azmi ve Muhammed Abid El-Felo olduğu ifade edilirken, İslami Direniş Hareketi (Hamas) şehitler için taziye mesajı yayınladı.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde özel kuvvetler ve buldozerlerle birlikte Cenin kentine ve Cenin Kampı’na baskın düzenledi.

Cenin kentinin birçok mahallesinde ve Cenin Kampı çevresinde konuşlanan işgal güçlerinin binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiği belirtildi.

İşgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmaların yaşandığı, çatışmalar sırasında biri ağır iki gencin yaralandığı, işgal güçlerinin bölgeye ek kuvvet gönderdiği kaydedildi.