İsrail’in Batı Şeria Baskınlarında Çatışma Çıktı

Siyonist işgal güçleri her ne kadar, Gazze bölgesinde şartlarına gereği gibi riayet etmedikleri bir insani ateşkes anlaşmasına razı olmuş olsalar da işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde gece baskınlarına devam ediyorlar. İşgalcilerin gece baskınları ise bölgede gerginliklere ve işgalcilerle ahali arasında çatışmalara neden oluyor. 

Bu gece de Batı Şeria’nın muhtelif şehirlerinde işgal güçlerinin gece baskınları yüzünden çatışmalar meydana geldi. Cenin’deki baskınların ve bu baskınların yol açtığı çatışmaların gece yarısından bu yana sürmekte olduğu ve henüz son bulmadığı haber verildi. İşgal güçlerinin baskınları gerek Cenin şehrinde ve gerekse şehrin yanı başındaki Cenin Mülteci Kampı’nda şiddetli çatışmalara neden oldu. 

Verilen bilgilere göre işgal ordusu Cenin şehrini ve mülteci kampını kapalı askeri alan ilan etti. Cenin Hükümet Hastanesi’nin de içinde olduğu bir bölgeyi de askeri kuşatmaya aldı. Çıkan çatışmalarda bazı kişilerin yaralandığı haber verildi. 

Filistin Kızılayı çatışmalarda yaralanan bazı kişileri hastaneye naklettiklerini ancak işgal güçlerinin bir ambülansı durdurup aradıklarını, bazı ambülansların da hastaneye ulaşmasını engellediklerini duyurdu. 

İşgalciler çatışmalar esnasında evlerin üzerine rastgele bombalar attıkları gibi gece de şehrin üzerine ışık bombaları attılar. 

Kuşatmaya aldıkları alanın etrafındaki binaların üzerine de keskin nişancılarını yerleştirerek silahlı saldırılar gerçekleştirdiler.

İşgalciler kuşatmaya aldıkları bir evden bir gencin teslim olmasını istediler.

Benzer şekilde çatışmalar Eriha, Nablus ve El-Halil başta olmak üzere Batı Şeria’nın diğer bazı şehirlerinde de vuku buldu. Buralarda da işgalcilerin baskınlarına tepki gösteren gençler işgalcilere göğüs gerdi ve onların saldırılarına karşılık verdiler.