İsrail’den Uşak Arap Elçilerine İftar Sofrası

Siyonist rejim Savunma bakanı Benny Gantz, İsrail’le normalleşen Arap ülkelerinin büyükelçilerine verdiği iftar yemeğinde, ibadet özgürlüğünü koruduklarını iddia etti. Gantz ayrıca, “Nükleer bir İran olasılığı hepimizi tehdit ediyor” dedi. 

İsrail Savunma bakanı Benny Gantz, Siyonist rejimle normalleşen Arap ülkelerinin büyükelçilerine verdiği iftar yemeğinde, kendilerinin ‘ibadet özgürlüğünü’ koruduğunu iddia etti. Gantz, “İsrail ibadet özgürlüğüne değer veriyor ve bunu mümkün kılmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Aşırılık yanlısı bir grup azınlık ona zarar vermeyi amaçlıyor” dedi.

Gantz, “İsrail, aşırılık yanlısı bir grup azınlık ona zarar vermeyi hedeflerken, ibadet özgürlüğünü sağlamak için eşi görülmemiş önlemler alıyor” ifadelerini kullandı.

İftar yemeğine Fas Krallığı Büyükelçisi Abdurrahim Bayud ve BAE Büyükelçisi Muhammed Al Hace’nin yanı sıra BAE, Bahreyn ve Mısır’dan diğer hükümet yetkilileri, ABD Maslahatgüzarı Jonathan Shrier ve Siyonist temsilciler Ruth Wasserman Lande ve Knesset Abraham Anlaşmaları grup toplantısını yöneten Ofir Akunis de katıldı.

Gantz ayrıca, İran tehdidi konusunda da uyardı. “Özellikle küresel ve bölgesel bir tehdit olan İran saldırganlığı karşısında, bölgesel barış ve istikrarı korumak hepimizin çıkarına” dedi. “İran dünya çapında teröre sponsor oluyor ve nükleer bir İran olasılığı hepimizi tehdit ediyor” ifadelerini kullandı.