İsrail’den Mescid-i Aksa’da Kadir Gecesi Kısıtlaması

İsrail işgal rejiminin, Kadir gecesinde Müslümanların Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya ulaşmalarını zorlaştırmak amacıyla yeni birtakım kısıtlamalar yapılması ve bu kısıtlamaların uygulanması için kontrol noktaları oluşturulması yönünde kararlar aldığı haber verildi.

Verilen bilgilere göre işgal yönetimi Batı Şeria bölgesinden gelen gençlerin ve 12 yaşın üstündeki çocukların Kudüs’e girmelerini ve Mescidi Aksa’da namaz kılmalarını tamamen engellemeyi planlıyor. Bu bölgeden gelecek olanlardan sadece 50 yaşın üstündekilerin herhangi bir izin belgesi almadan girmesine müsaade edileceği belirtildi. 40-50 yaş arasındakilerden izin belgesi alabilenlerin girmesine izin verileceği, kadınların ve 12 yaşın altındaki çocukların ise şartsız girebilecekleri bildirildi.

13-40 yaş arası erkeklerin ise Kadir gecesinde Mescidi Aksa’ya girmesine kesinlikle izin verilmeyeceği ve onların kontrol noktalarında sıkı bir aramadan geçirileceği belirtildi.

İşgal güçlerinin Mescidi Aksa’ya yönelik baskınları ve saldırıları Ramazan ayında belirgin bir şekilde arttığı gibi, bu ay içinde yahudilerin Pesah Bayramı günlerinde Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarını kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen baskınlarda da Müslümanlara çok vahşi bir şekilde şiddet uygulandı.