İsrail’den İtiraf: Esad Savaşı Kazandı ve Yeni Bir Suriye İnşa Ediyor

Terör rejimi İsrail’in bazı güvenlik yetkilileri, Suriye’deki savaşın fiilen bittiğini ve Suriye cumhurbaşkanının yeni bir Suriye kurmaya başladığını itiraf ettiler.

Perşembe günü; İbranice yayınlanan Haartz gazetesinde askeri ilişkiler uzmanı Amos Hareil, Suriye’ye karşı küresel komplonun başlamasının 11. yıl dönümü vesilesiyle Suriye’deki durumu inceleyerek şöyle dedi: ”2022’nin başlamasıyla birlikte Suriye’deki savaş fiilen sona erdi ve oyunun tüm kuralları değişti ve Devlet Başkanı Beşar Esad gözlerimizin önünde yeni ve gelişmiş Suriye’yi tasarlıyor.”

Siyonist basından bir başka gazetenin askeri meseleler uzmanı Lelah Şuval ise şöyle yazdı: ”Suriye’nin İran ve Hizbullah’ın ve ardından Rusya’nın desteğiyle yaklaşık on yıllık bir iç savaşın ardından kazanmasına müteakip Suriye’nin son aşamasındaki değişiklikler çok dramatik. “Beşar Esad” şimdi tam egemenliğini uygulamaya ve Suriye’yi yeniden canlandırmaya çalışıyor.”

Suriye, siyonist rejim İsrail savaş uçaklarının Lübnan hava sahasını kullanarak veya işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinden Suriye’deki hedeflere periyodik olarak füze saldırıları düzenlediği uzun yıllar ardından ciddi bir krizin üstesinden geldi.

Irkçı İsrail, Suriye’deki teröristlerin tamamen yenilgisinden derin endişe duyuyor.