İsrail’den Gazze’ye Saldırı: 1 Şehit, 2 Yaralı

Siyonist işgal rejimine ait uçakların Gazze’de farklı hedeflere yönelik olarak peş peşe gerçekleştirdikleri hava saldırılarında bir kişi şehit olurken en az iki kişi de yaralandı.

Sağlık Bakanlığı 27 yaşındaki Ahmed Muhammed Eş-Şucari’nin Gazze’nin güneyindeki Han Yunus bölgesine yönelik saldırıda ağır yaralandığını ve daha sonra hayatını kaybettiğini duyurdu.

İşgal güçlerinin Han Yunus’un batı kesimine yönelik olarak düzenlediği saldırıda üç kişi ağır ve orta düzeyde yara aldı. Yaralananlardan biri daha sonra hayatını kaybetti.

Verilen bilgilere göre işgal güçleri Gazze’de mücahitlere ait mevkilere ve tarım arazilerine yönelik olarak farklı noktalara saldırılar düzenlediler.

Han Yunus’un doğusunda ve batısında iki ayrı nokta saldırıya hedef oldu. Orta bölgede üç yere saldırı düzenlendi. Bunlardan birinin Nusayrat’ın batısındaki bir dinlenme tesisi olduğu belirtildi. Bölgenin kuzeyinde de mücahitlere ait bir mevki hedef alındı.

Gazze şehrinde de en az iki noktaya saldırı düzenlendi. Gazze şehrinin doğusunda tarım arazilerine yönelik saldırı düzenlendi. Bölgenin kuzeyinde direnişçilere ait mevkiye yönelik saldırılarda civardaki evler ve muhtelif binalar zarar gördü.

Direnişçiler de işgalcilerin saldırılarına karşı işgalcilere ait bazı yerleri hedef alan saldırılar gerçekleştirdiler.