İsrail’den Gazze Eylemlerine Saldırı – 1 Filistinli Şehit Oldu

Filistinlilerin her hafta düzenlediği Büyük Geri Dönüş yürüyüşleri devam ederken terör rejimi İsrail güçlerinin yaraladığı bir Filistinlinin kurtulamayarak bu sabah şehit olduğu bildirildi.

Filistin sağlık bakanlığı Filistinli 23 yaşındaki Ahmed Muhammed Abdullah el’Kura’nın Han Yunus’un El’Batn bölgesinde şehit olduğunu bildirdi. Bu arada dünkü  Geri Dönüş Gösterileri’nde en az 58 Filistinli yaralandı. 

Bu arada Batı Yaka’nın Kefer Kaddum köyünde işgal güçlerinin, yahudi yerleşimine karşı ve köyün 16 yıldan beri kapalı olan yolunun açılması talebiyle haftalık olarak düzenlenen gösteriye saldırması üzerine üç Filistinli yaralanmıştı. 

Kefer Kaddum’daki halk direnişi organizatörü Murad İştivi, işgalci askerlerin yürüyüşe katılanların üzerine üzeri lastikle veya süngerle kaplanmış madeni mermilerle saldırdığını belirti.

İştivi tamamen barışçıl amaçlarla haftalık olarak düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin düzenlediği saldırıda üç kişinin yaralandığını ve tedavilerinin olay yerinde yapıldığını söyledi.

İştivi işgal askerlerinin ayrıca Kefer Kaddum’daki bazı evlere girdiklerini ve buraları keskin nişancıların saldırıları için siper edindiklerini belirtti.

Gösteri yabancıların ve işgal güçlerinin tutumuna karşı çıkan bazı İsrailli aktivistlerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin katılımıyla başlamıştı. Katılımcılar işgal rejiminin cinayetlerine ve özellikle de geçtiğimiz Pazartesi günü işgal altındaki Kudüs’ün Sur Bahir köyünün Vadi’l-Hıms Mahallesi’nde yüz civarında daireyi yıkmasına tepkilerini dile getirmişlerdi.