İsrail’den Bayrak Yürüyüşü Hazırlığı – Kudüs’e Abluka…

İsrail işgal güçlerinin, 29 Mayıs Pazar günü yapılacak “bayrak yürüyüşü” için büyük bir hazırlık yaptığı ve işgal altındaki Kudüs’e binlerce personel konuşlandırdığı ortaya çıktı. 

İsrail işgal güçlerinin Pazar günü düzenlenecek olan “bayrak yürüyüşünü” için hazırlık yaptığı kaydedildi.

El-Meyadin haber kuruluşu, işgal polisi komutanlığının üyeleri için önceden verilen tüm tatilleri iptal ettiğini ve Pazar günü olası tüm senaryoları içerecek saldırgan bir girişime hazırlandığını belirtti. Ayrıca, Bayrak Yürüyüşü’nde yaşanabilecek olası bir çatışma korkusundan dolayı 3000 siyonist personelin işgal altındaki Kudüs’e konuşlandırıldığı bilgisi aktarıldı.

Geçen hafta açıklama yapan İslami Cihad Medya Ofisi Başkanı Davud Şihap, tüm arabulucu taraflara seslenerek 29 Mayıs’ta yapılması planlanan bayrak yürüyüşünde kışkırtıcı ve saldırgan eylemlere karşılık verileceğini belirtmişti. Şihap yaptığı bir konuşmada, “Bugün direniş liderlerinin açıklamaları ile eksen liderlerinin açıklamaları, Mescid-i Aksa’ya saldırı olması durumunda tüm güçlerin savaşta olacağını teyit ediyor” ifadesini kullandı.

Buna karşılık, Filistin’deki İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nakhale, “Kudüs, Filistin’in ebedi başkentidir” diyerek, çatışma günlük bir savaşa mal olsa bile, direnişin Mescid-i Aksa’nın kimliğini değiştirme girişimlerini kabul etmeyeceğini vurguladı.

18 Mayıs’ta İsrail İç Güvenlik Bakanı Omar Bar-Lev ve işgal polisi Komiseri Kobi Shabtai “bayrak yürüyüşü” için izin vermişti. Yürüyüşün bu ayın sonunda yapılması ve işgal altındaki Kudüs’teki Bab Al-Amoud’dan geçmesi planlanıyor.

İşgal rejimi, ilk defa geçen sene Filistin direnişinin işgal altındaki Kudüs’e füzeler fırlatmasının ardından “bayrak yürüyüşünü” iptal ettiğini duyurmuştu.