İSRAİL Zindanlarında Suriye ve Ürdün’den 23 ESİR

Esirler konusunda uzman Filistinli araştırmacı Abdunnasır Feravine, işgal rejimi zindanlarında Filistinli esirlerin dışında 23 Arap esir bulunduğunu açıkladı.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Arap esirlerin Ürdün ve Suriye vatandaşı olduklarını kaydeden Feravine, 21 esirin Ürdün pasaportuna veya Ürdün vatandaşlık numarasına sahip olduğunu ifade etti.

İşgal zindanlarında tutulan Arap esirlerden ikisinin Suriye vatandaşı ve işgal altındaki Golan tepeleri sakinlerinden olduğunu kaydeden Feravine, aynı bölgeden Suriye vatandaşı dört kişinin de ev hapsinde tutulduğunu bildirdi.

Kendisi de eski esirlerden olan “Filistin Demir Parmaklıklar Ardında” sitesi genel yayın yönetmeni Feravine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin davasının hiçbir gün sadece Filistinlileri ilgilendiren bir dava olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda işgal rejimi zindanlarında tutulan birçok Arap esirle tanıştıklarını söyleyen Feravine, Arap esirlerden 7’sinin müebbet hapis cezasıyla işgal rejimi zindanlarında tutulduğunu bildirdi.

Feravine, işgal zindanlarında tutulan 15 Arap esirin cezalarının iki buçuk yıl ile 27 yıl arasında değiştiğini, bir esirin de gözaltında tutulduğunu ve henüz hakkında hüküm verilmediğini ifade etti.