İSRAİL Zindanlarında Sağlıksız YEMEK Dağıtılıyor

Esirlere çok az et, meyve ve sebze verildiğini kaydeden Hamdune, verilen yemeklerin de uluslararası standartlara ve sağlık şartlarına uymadığını bildirdi.

Yemeklerin çoğunlukla yenilemeyecek şekilde olduğuna dikkat çeken Hamdune, Filistinli esirlere verilen yemekleri pişiren Yahudi mahkumların gerekli özeni göstermediğini ve bazen de yemeklere kasıtlı olarak pislik karıştırdıklarını söyledi.

Hamdune konuyla ilgili yaptığı açıklamada, cezaevleri idaresinin esirlere günlük çok az protein verdiğini ve verilen proteinin bazen 35 gramı bulmadığını ifade etti.

İnsan hakları örgütlerine seslenen Hamdune, Filistinli esirlere verilen yemeklerle Yahudi mahkumlara verilen yemekleri karşılaştırmalarını istedi.

Hamdune, hasta esirlerin sağlık durumlarına uygun yemek talep etmelerine rağmen cezaevleri idaresinin hasta esirlerin durumunu göz önüne almadığını kaydetti.

Hasta esirlerden yüzde 15’inin kalp, yüzde 14’ünün mide, yüzde 12’sinin tansiyon, yüzde 6,1’inin dalak, yüzde 5,5’inin böbrek ve yüzde 2,7’sinin şeker hastası olduğunu bildiren Hamdune, hasta esirlerin sağlık durumlarına uygun yiyeceklere ihtiyaçları olduğunu hatırlattı.