İSRAİL Zindanlarındaki FİLİSTİNLİ 23 Esir KANSER!

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinlilerden 23’ünün kanser hastası olduğunu açıkladı.

Merkez, işgal rejimi cezaevleri yönetiminin hasta esirlere ihtiyaç duydukları gerekli tedavi imkanlarını sağlamadığını bildirdi.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli hasta esirler işgal güçlerinin ihlalleri ve kötü zindan koşullarıyla hastalığın acısı arasında eziliyorlar.

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad El-Eşkar, işgal rejimi zindanlarında tutulan kanser hastası esirlerden durumu en ağır olanın Cenin sakinlerinden 36 yaşındaki Sami Ahid Ebu Diyak olduğunu açıkladı.

El-Eşkar, müebbet hapis mahkumu olan Ebu Diyak’ın 16 yıldır işgal zindanlarında tutulduğunu, bağırsak kanserine yakalandığını ve durumunun çok ağır olduğunu söyledi.

Ebu Diyak’ın ölümle pençeleştiğini ve hayatının tehlikede olduğunu kaydeden El-Eşkar, Filistinli hasta esirin her an şehit olabileceğine dikkat çekti.

El-Eşkar, esir Ebu Diyak’ın aşırı derecede zayıfladığını ve ağırlığının yarıdan fazlasını kaybettiğini, Er-Ramle Cezaevi Hastanesi’nin tedavisini vücudu tedaviye cevap vermediği gerekçesiyle durdurduğunu ifade etti.

Ebu Diyak’ın sağlık durumunun kötüleşmesinden ve hayatından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirten El-Eşkar, gerekli tedaviyi alamayan kanser hastası esirlerin durumlarının sürekli kötüye gittiğini bildirdi.