Siyonist İsrail, Bu Kez De Yol İçin Filistinlilerin Evini Yıkıyor

Cebelu’l-Mukebbir Arazilerini Savunma Komisyonu üyelerinden Avukat Raid Beşir yaptığı açıklamada, geniş bir alan üzerine inşa edilmesi planlanan Amerikan Caddesi’nin işgal altındaki bölgede onlarca Filistinlinin evini yıkım tehdidiyle karşı karşıya bıraktığına dikkat çekti.

GÖZAT  Karikatür: Siyonist Netanyahu ve Amerika'nın YIKIM EKİBİ

Avukat Raid Beşir yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Projeye göre caddenin 32 metreye kadar genişletilmesi hedefleniyor. Bu da 57 binayı yıkım tehdidiyle karşı karşıya bırakıyor. Etrafında sadece içinde mesken bulunmayan ticari binaların bırakılmasına müsaade edilecek. 35 binanın yıkımıyla ilgili talimatların beş yıllığına dondurulmasını sağladık.

GÖZAT  İsrail, Kudüslü Ailenin Evini Yıkıma Zorluyor

Ahali bu caddenin 32 metre değil 12 metre genişliğinde olmasını ve caddenin altyapısının iyileştirilmesini istiyor. Etrafındaki binaların yıkılması kararının da durdurulmasını talep ediyor. Fakat işgal yönetimi bu yöndeki talepleri reddetti ve projeyi gündemine aldı. Proje onaylandı ve çalışmalar başlatıldı.”

GÖZAT  Filistin ÇÖL MUHAFIZLARI, İsrail Yıkım Tehditlerine Direniyor

Avukat Beşir, şimdilik caddenin 16 metreye kadar genişletilmesi için çalışmalar yapıldığını fakat Kebse mıntıkasına kadar cadde inşaatının devam edeceğini, oradan bir tünelle İbrani Üniversitesi’ne ve Maale Adumim yahudi yerleşim merkezine bağlanacağını ifade etti.