İSRAİL Terörü YARALI Esire DESTEK Eylemine Saldırdı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri yaralı kadın esirin serbest bırakılmasını isteyen sloganlar atan göstericilere ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attı.

Kaynaklar, işgal güçlerinden kalabalık bir grubun gösterinin yapıldığı bölgeye gelerek göstericilere saldırdığını, göstericilerden yaralanan veya gözaltına alınan olmadığını bildirdi.

Kudüslü kadın esir vücudunda ağır yanıklar bulunmasına ve acil tedaviye ihtiyacı olmasına rağmen işgal güçlerince esir tutuluyor ve gerekli tedaviden de mahrum bırakılıyor.

Ceabis, Kudüs’ün Beyt Hanina beldesindeki bir yüksek okulda özel eğitim ve rehabilitasyon bölümünde öğrenciyken Eriha dönüşünde aracındaki tüpün patlaması ve otomobilinin alev alması sonucu vücudunun yüzde 60’ında birinci, ikinci ve üçüncü dereceden yanıklar oluştu.

İşgal güçleri kontrol noktasında 11 Haziran 2015’te meydana gelen ve bir işgal askerinin yaralanmasına yol açan olayın kasıtlı gerçekleştirilmiş bir eylem olduğunu iddia ederek Ceabis’i gözaltına aldı.

İşgal yönetimi, insan hakları örgütlerinin çağrılarına kulak tıkayarak, işgal mahkemesinin 11 yıl hapse mahkum ettiği kadın esiri serbest bırakmayı reddediyor.