İSRAİL ve Uşak Rejimler Arasında En Az 10 ASKERİ TATBİKAT

İsrail işgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz, işgal devletinin Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas ve Sudan’dan oluşan dört ülkeyle normalleşme anlaşması imzalamasından bu yana bölge ülkeleriyle en az 10 ortak askeri tatbikat gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Siyonistlere ait Ynet isimli haber sitesinin yayınladığı haberde işgal devleti yetkililerinin ayrıca güvenlik sorunlarıyla ilgili yüzlerce toplantıya katıldıklarını ve görüşmeler yaptıklarını ifade etti. 

Gantz, bunların yanı sıra içinde deniz ulaşımı, ticaret, hava sahası ve elektronik gibi muhtelif konuların yer aldığı çok farklı alanlarda birçok görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Gantz, askeri tatbikatlar konusunda işbirliği de dahil olmak üzere İsrail’in bölge ülkeleriyle koordinasyon kurmasına ve işbirliğini geliştirmesine ABD’nin önayak olduğunu da özellikle vurguladı. Gantz bu işbirliğinde ABD’nin uydu teknolojisinden yararlanılmasına da imkan sağlandığını ifade etti. 

Gantz açıklamasında İran konusuna da değinerek, “İran tüm dünya için tehdittir. Bunu dünyanın her yerinde görmek mümkündür.” ifadesini kullanırken, Suudi Arabistan ve BAE’nin de İran tehdidiyle karşı karşıya oldukları iddiasında bulundu. 

İşgal rejiminin Savaş Bakanı açıklamasında; “Orta Doğu ülkeleri İsrail’in bir güç merkezi oluşturma potansiyeline sahip olduğunun ve ABD ile iyi ilişkilerin kurulmasında köprü görevi göreceğinin farkındadır.” ifadelerine yer verdi.