İsrail Toplu Katliam Amacıyla Okulları Vuruyor

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlem Merkezi, İsrail işgal rejiminin BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) isimli teşkilata bağlı ve işgal saldırılarından kaçan sivil insanlara kapılarını açan okullara yönelik saldırılarını artırmasını sert bir dille kınadı. 

Avro-Akdeniz Gözlem Merkezi’nin açıklamasında işgal güçlerinin son 24 saat içinde UNRWA’ya bağlı en az 5 okula hava ve top saldırısı düzenlediğini ve bu saldırılar yüzünden yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını dile getirdi. 

Açıklamada BM teşkilatına bağlı bu okulların hedef alınmasının tüm uluslararası yasaların ve anlaşmaların açıktan ihlal edilmesi anlamına geldiği vurgulandı. İşgal güçlerinin bu okulları toplu katliamlar yapmak amacıyla hedef aldığına dikkat çekildi. 

Gazze’de UNRWA’ya bağlı okullara yönelik saldırılar dün gece ve bugün sabah da devam etti. Gazze Şeridi’nin kuzey kesimindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda Filistin Okulu, Gazze şehrinin güneyindeki Zeytun Mahallesi’ndeki El-Fellah Okulu, yine Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Salahuddin Okulu ve biri Beni Suheyla mıntıkasında diğeri Han Yunus’ta bulunan iki okul işgal güçlerinin saldırılarına hedef olan okullar arasındaydı. Çok sayıda sığınmacının barındığı bu okullara yönelik saldırılar büyük çaplı katliamlara ve yüzlerce insanın şehit olmasına ya da yaralanmasına neden oldu.