İSRAİL Topçu Birliğinden GAZZE’ye Saldırı

İşgal ordusu topçusu Gazze Şeridi’nin güneyinde Filistin direnişine ait bir alana ateş açtı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal ordusuna ait bir tanktan bu sabah Han Yunus’un doğusundaki Karara beldesinin doğusunda yer alan direnişe ait bir noktaya top atışı yapıldı.

Kaynaklar, işgal ordusuna ait dört buldozerin bu sabah Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun “Erez” Kapısı civarında sınır ihlali yaptığını açıkladı.

İşgal güçlerinin buldozerlerle Gazze Şeridi topraklarına girerek bölgede arazi tesviyesi çalışması yaptığı ve toprak yığınlarını kaldırdığı ifade edildi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı savaşı bitirmek üzere işgal hükümetiyle Filistinli direniş grupları arasında 2014 yazında imzalanan ateşkes anlaşması işgal güçlerince sürekli ihlal ediliyor.

Gazze Şeridi sahillerinde Filistinli balıkçılara ateş açan işgal güçleri karada da tünel arama ve arazi tesviyesi bahanesiyle sık sık sınırı geçerek Gazze Şeridi topraklarına giriyor.