İSRAİL Terörü SURİYE’ye Saldırdı – Füzeleri Düştü!

Suriye Haber Ajansı (SANA)’nın ismini vermediği bir askeri kaynağa dayandırdığı haberde Siyonist İsrail savaş uçaklarının gece yarısından sonra Suriye’nin Şam’daki uluslararası havaalanına ve çevresine füzeler fırlattığı, saldırıda havaalanı içindeki bir deponun tahrip edildiği bildirildi.

Haberde Suriye’nin hava savunma güçlerinin karşı savunma saldırıları gerçekleştirdiği ve füzelerin çoğunu düşürdüğü ifade edildi.

Askeri kaynakta şu ifadeye yer verildi: “Yerel saatle 23.15 civarında İsrail savaş uçakları Isba’u’l-Celil tarafından gelerek Şam tarafına füze fırlattılar. Buna karşılık bizim hava savunma güçlerimiz karşı füzeler fırlattılar ve atılan füzelerin çoğunu düşürdüler. Saldırılar şimdiye kadar havaalanı içindeki bir deponun tahrip olmasına neden oldu.”

Suriye Ulaşım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Şam havaalanında uçuşların normal bir şekilde devam ettiği, Siyonist İsrail saldırısından etkilenmediği ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi tarafından yapılan açıklamada da atılan füzelerin bazılarının başkent Şam’ın batısında ve güney batısında kırsal alana düştüğü ifade edildi. Buralarda da Lübnan Hizbullahı’nın veya İran güçlerinin depolarının bulunduğu ifade edildi.

Suriye’de 2011’de olayların başlamasından bu yana İsrail, Suriye’ye muhtelif saldırılar düzenledi. Bunların bazıları Suriye ordusuna bazıları da Hizbullah’a veya İran kuvvetlerinin bulunduğunu iddia ettiği noktalara yönelik oldu.