İSRAİL Genelkurmayı: SURİYE Muhaliflerine SİLAH Verdik!

Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, Suriyeli “muhalif” grupları özellikle Golan Tepesi üzerinden silahlandırdıklarını ilk kez kabul etti.

Daha öncelerinde benzer konularda Suriye’deki savaşın kaderini etkilememesi için açıklama yapmaktan kaçınan Siyonist Rejim silah yardımı konusunda da tarafını bozarak Suriye savaşında tarafını belli etmiş oldu.

İsrail: Suriye Muhaliflerine “Hafif” Silahlar…

British Sunday Times’a bir demeç veren Siyonist Genelkurmay Başkanı görev süresinin bitiminde Eizenkot, “kendilerini savunmaları için” gruplara “hafif” silahlar verildiğini söyledi.

İşgalci İsrailli yetkililer Suriye muhalifi gruplara “insani yardım” yapıldığını ve yaralı silahlı muhalifleri tedavi ettiklerini daha önce de resmi ağızlardan kabul ediyorlardı, ancak bu gruplara silah verildiği ilk kez kabul edilmiş oldu.

Suriye Savaşında İsrail’in Tarafı Belliydi

Eizenkot’un açıklamasının Siyonist İsrail’in Suriye ve İran konusunda daha “şeffaf” olma stratejisinin parçası olduğu söyleniyor. İsrail, Suriye’de yaptığı hava saldırılarını da açıktan duyurmaya ve sahiplenmeye başlamıştı.

Eizenkot’un Suriyeli grupların silahlandırıldığı açıklamasıyla birlikte Siyonist İsrail, başlarda savaşın taraflarını olumsuz etkilememek için açıklama yapmaktan kaçındıklarını belirttiği açıklamaların aksine artık Suriye savaşında silah verdiği gruplar ile kendisini taraf olarak ilan etmiş oldu.

Suriye Muhaliflerine İsrail’den Maaş

Dış Politika dergisi de Eylül ayında İsrail’in Suriye’nin güneyindeki 12 silahlı muhalif gruba yüksek miktarda silah ve para verdiğini yazdı.

Siyonist İsrail ile Suriye muhalifi gruplar arasındaki anlaşmaya göre, İsrailli yetkililer arasında, liderlerinin karaborsadan silah temin etmek için aldıkları fonların yanı sıra Suriye’ye karşı savaşan muhaliflere aylık kişi başına 75 dolar ödeneğin de sağlandığını bildirildi.