Siyonist Gazete: İSRAİL Suriye’de IŞID Gibi Gruplara SİLAH Veriyor

Siyonist Haaretz gazetesinin verdiği haberde, Soykırımcı İsrail rejiminin İran’ın bölgedeki nüfuzunun yayılmasının engellenmesi iddiasıyla Suriye’de IŞID ve benzerlerini desteklediğini yazdı.

Bundan önce de siyonist rejimi Sağlık Bakanlığı, Suriye’de yaralanan en az bin 400 Tekfirci silahlı grup mensubunun işgal rejimi hastanelerinde tedavi olduğunu belirtmişti.

Bu bağlamda Amerikalı siyaset uzmanı Elisabeth Surkof, Suriye gelişmeleri konusunda yaptığı açıklamada, korsan rejimi tarafından işgal edilen Suriye’nin Golan tepelerinde en az 7 terör grubunun İsrail rejiminden silah, teçhizat ve daha fazla teçhizat almak için para yardımı aldıklarını duyurdu.

Yine bir süre önce Wall Street Journal gazetesi de İsrail rejiminin Suriye’de çeşitli IŞID benzeri Tekfirci terör guruplarına destek vererek onlara silah sağladığını rapor etti.

Amerika basınından bu gazete ayrıca siyonist rejimin 2016 yılında çeşitli Tekfici gruplara yardım ulaştırmak için özel bir birlik kurarak, onlara silah, mühimmat ve maaşlarının ödenmesi için para yardımı bile yaptığını ifade etti.

Bu yüzden Siyonist İsrail rejiminin Suriye’ye saldırılarının yoğunlaşması, Amerika ve Arap hükümdarların IŞID ve türevi Tekfircilere yardımlarının artması, aslında bu gruplara destekçileri tarafından verilen suni teneffüs olarak yorumlanıyor.