SİYONİST İsrail ŞEHİT-ESİR Ailelerinin Ödeneğini Kesecek

Yasaya göre işgal rejiminin Filistin Yönetimi adına topladığı ve Filistin tarafına aktardığı vergilerden, bu yönetimin esirlere ve şehit ailelerine ödediği kadar miktar kesilecek.

Siyonistlere ait yedinci kanalın yayınladığı habere göre yasa tasarısı parlamentoda oy kullananların büyük bir çoğunluğu tarafından kabul edildi. Oylamada 48 kişi olumlu oy verirken sadece 13 kişi aleyhte oy verdi.

GÖZAT  İSRAİL Parlamentosu Filistinli AİLELERİ Parçalıyor

Filistin tarafı bu uygulamanın korsanlık olduğunu dile getirmişti. Filistin Bakanlar Kurulu’nun geçen hafta yaptığı toplantıda bu paraların Filistinlilerin kendi paraları olduğu, onların ödediği vergilerden toplandığı, İsrail’in bir lütfu olmadığı, bu vergileri İsrail tarafının Filistin yönetimine vekâleten topladığı ve tamamını Filistin tarafına aktarmak zorunda olduğu dile getirilmişti.

GÖZAT  MAVİ MARMARA Şehit Ailelerine TAZMİNAT Reddi

Yapılan ödemelerin 27 milyon şikel civarında olduğu ve İsrail’in bu paraları Filistinlilerin vergilerinden kesmesinin tam bir korsanlık olduğu dile getirildi.

Hamas Filistin yönetimine yaptığı çağrıda işgal rejiminin kararı karşısında hiçbir pazarlığa girişmemesini istemiş, bunun Filistin davasının öncülerine yönelik bir saldırı olduğunu bu işlemin de açıkça Filistinlilerin mallarının gasp edilmesi anlamına geleceği ifade edilmişti.