İSRAİL’in Saldırıları ATEŞKES Yalanını Ortaya Koyuyor!

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum, Siyonist işgal güçlerinin Gazze sınırında Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleri kapsamında yapılan barışçıl gösterilere katılan masum ve korumasız halkı ve olayları takip eden gazetecileri hedef almasının, halka karşı yargısız infazda bulunmasının, işgalcinin kuşatma altındaki Gazze halkına yönelik işlediği cinayetlerin bir devamı olduğunu söyledi.

Hamas sözcüsü Burhum yaptığı açıklamada, “İşgal rejimi bu cinayetleriyle Filistin kanını hiçe saydığını, onu akıtmak için cüretli davrandığını, halkın özgürlük ve kuşatmayı kaldırma taleplerini hafife aldığını ortaya koydu. Aynı şekilde bu saldırı ve cinayetler Siyonist rejimin insan hakları kuruluşlarıyla uluslararası kanunları hiçe saymasıdır” dedi.

İşgal güçlerinin barışçıl gösterilerde halkı bu şekilde hedef alarak öldürmesinin Siyonist çevrelerin sürekli öldürme tahriklerinin bir sonucu olduğunu hatırlatan Burhum, öldürmelerin planlı ve üst düzey siyasilerin bir kararı olduğunu ifade etti.

Burhum, “Kadınları, çocukları, sağlıkçıları ve basın mensuplarını hedef alan bu cinayetler işgalcinin göstericilere yönelik niyetini yansıtıyor ve kuşatmayı kaldırma konusundaki uzlaşı maddelerini hayata geçirmeyi ağırdan aldığını gösteriyor. Bu cinayetlerden ve cinayetlerin doğuracağı sonuçlardan sadece işgalci sorumludur” hatırlatmasını yaptı.

Dün yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşlerinde ateşli silah kullanan işgal güçleri 3 kişiyi şehit etti, 40’den fazla kişiyi de yaraladı.