İsrail SAHTE MEZARLARLA Kudüs’ü Yahudileştirmeye Çalışıyor

Mescid-i Aksa bekçileri ve görgü tanıkları, Yahudi yerleşimi derneklerinin işgal rejimi resmi kurumlarıyla işbirliği içinde Mescid-i Aksa surlarının doğu yönüne sahte mezarlar yerleştirmeye başladığını söyledi.

Görgü tanıklarının ve Mescid-i Aksa bekçilerinin Yahudi yerleşimcilerden oluşan grupların koruma ekipleri eşliğinde buldozerle büyük taşlar getirdiğini ve mezar şeklinde yerleştirdiğini görüntülediği bildirildi.

Görgü tanıkları, söz konusu ekiplerin düzenli bir şekilde çalıştığını, Babu’r-Rahme Mezarlığı’nın güneyinden ve Cebel Et-Tur / Ez-Zeytun’daki mezarlıktan başlayarak Silvan Vadisi’nden geçen ve Mescid-i Aksa’nın güneybatısındaki Er-Rebabe Vadisi’nde sona eren bölgede birçok yeri dikenli tellerle çevirerek beton bloklar yerleştirdiğini, söz konusu yerlerde binlerce yıl önce defnedilen Yahudilerin mezarlarının bulunduğunun ileri sürüldüğünü belirtti.

Kudüs Müessesesi, tarihi gerçekleri çarpıtmayı hedefleyen sahte mezarlar konusuna daha önce yayınladığı bir raporda dikkat çekmiş, planın amacının Filistin vakıf arazilerine el koyarak söz konusu arazileri Yahudi mezarlıklarına, yerleşkelere ve Tevrat bahçelerine dönüştürmek olduğu uyarısında bulunmuştu.