“İSRAİL’i Resmen Tanımak Dinen HARAM!”

Uluslararası Direniş Alimleri Birliği ikinci uluslararası toplantısı “Allah’ın vaadi; Bolfour bildirisi ve ilahi vaat arasında Filistin” başlığıyla Beyrut’ta düzenledi. Birlik toplantının ardından yayımladığı sonuç bildirgesinde Filistin işgaline karşı direnişin gerekliliğine işaret etti.

Bildiride ayrıca şu noktalara değinildi:

1. Direniş Alimleri Birliği, İngiliz hükumetinin Bolfour bildirisini tekrar destekleme politikasını kınıyor ve bu hükumeti, Filistin’in bir asırdır maruz kaldığı cinayetlerin ve katliamların sorumlusu olarak görmektedir.

2. İşgal altındaki toprakların kurtarılmasına yönelik ilahi vaadin gerçekleşmesinin tek yolu direniştir.

3. Filistin’in sloganı hakkın batıla karşı savaşıdır ve Siyonist Rejim’i resmi olarak tanıyacak ve onu devlet olarak kabul edecek herkes ihanet etmiştir ve Allah, Resul-i Ekrem (s.a.a) ve müminler bu ihanetin sorumlularından uzaktır. Siyonist Rejim’i resmi olarak tanımak dinen haramdır ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

4. Filistin’in değeri, tüm Müslümanların üzerinde durması gereken bir konudur. Ve yine Siyonist Rejim’i resmen tanıma amacıyla yapılan her türlü görüşme ve müzakere haramdır.

5. Filistinli tüm gruplardan, Filistin milli uzlaşı sürecine katılmaları ve bundan uzak durmamaları istenmektedir. İşgal altındaki topraklarda yaşayan uzlaşı tarafları ve Filistin halkından bu sürecin olağan seyrinin dışına çıkmasına izin vermemeleri istenmektedir.

6. Direniş Alimleri Birliği, bazı Arap ülkelerinin bunların başında Arabistan’ın açıkça yapmakta olduğu Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirme çabalarını kınamaktadır.

Birlik; Irak Parlamentosunu, Siyonist Rejim bayrağını Irak topraklarında göndere çekilmesini engelleme ve bunu yapmaya çalışanları tutuklama adımından dolayı tebrik ediyor ve onlara teşekkürlerini sunuyor.

Toplantıya katılanlar, Filistin değerlerini koruyan ve işgale karşı direnişi destekleyenleri kutladı ve onlara teşekkürlerini sundu.

7. Toplantıya katılanlar Amerika’nın bölgedeki planlarının oluşturduğu tehlike ve onların bölgeyi bölme çabaları konusunda uyardı. Ancak İslam Ümmetine yönelik tüm tehditlere ve Suriye, Irak ve Lübnan’da ve yine yakın zamanda Irak’ın güneyinde Kürdistan’ın bağımsızlığı projesiyle fitne çıkarma çabalarına rağmen, Amerika ve Siyonist Rejim bölgede kontrolü ele alma planlarını hayata geçiremediler.

8. Direniş Alimleri, İslam Ümmetinden kendilerini ve gelecek nesilleri her türlü aşırıcı hareketlerden ve fitnelerden koruyabilmeleri için gerçek İslam’a dönmeleri istemektedir.

9. Toplantıya katılanlar, Myammar’daki Rohangiyalı Müslümanlar ile Keşmir’deki Müslümanların haklarına vurgu yaparak bu kişilere saygı gösterilmesi ve resmi olarak tanınmalarını istediler.

10. İslam Ümmeti Alimleri, Siyonist Rejim’in Kudüs’ü Yahudileştirme ve tahrip etme yolunda attığı adımlardan dolayı endişelidir. Mescid-i Aksa sadece Müslümanlara aittir ve kimse burada hak iddia edemez.

Bildiride ayrıca, Arabistan ve Amerika’nın Yemen’e askeri müdahalesi kınandı ve müdahalecilerden bu halka yönelik saldırılarını ve kuşatmayı sona erdirmeleri istendi.

11. Toplantıda Mısır’dan, Gazze Şeridin’e geçiş hattını açması ve onların sıkıntılarını gidererek onlara yardım etmesi istendi.

12. Toplantıya katılanlar İran dini lideri Ayetullah Hamanei’ye, Filistin konusundaki tutumu ve Filistin halkına yönelik desteği ve İran’ın Filistin’in değerleri karşısındaki tutumu nedeniyle teşekkür etti.