İsrail Rejimi, Bahreyn’e Asker Gönderiyor

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, işgal rejimi ‘İsrail’ basınında çıkan, 34 ülkeden oluşan uluslararası koalisyonun düzenlemeleri kapsamında bir İsrail işgal rejimi subayının krallığa atandığı yönündeki haberleri doğruladı.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, koalisyonun sözde “karasularında seyrüsefer özgürlüğünü sağlamayı, uluslararası ticareti korumayı ve bölgedeki korsanlık ve terörle mücadeleyi” amaçladığı belirtildi.

İşgal medyası daha önce Tel Aviv’in Bahreyn’de resmi göreve gelmek üzere bir deniz subayı göndereceğini ve ilk kez bir Arap devletine ‘İsrailli’ bir subayın atandığını bildirmişti.

Bahreyn ve işgal rejimi, Bahreyn’in işgal rejimi uçaksavar sistemlerini satın almasının ortaya çıkmasından iki gün sonra, üst düzey bir işgal rejimi donanma subayını Manama’da kalıcı olarak görevlendirmeyi kabul etti.

İşgal rejimi basınından Kanal 13’te yer alan açıklamada, önümüzdeki birkaç hafta içinde Bahreyn’e gelmesi beklenen üst düzey subayın krallıktaki ABD beşinci filosu ile iletişim kurmakla görevlendirileceği belirtildi.

Söz konusu atama işgal basınında “tarihte benzeri görülmemiş” bir gelişme olarak adlandırılıyor.

Yetkililer, bu olağanüstü işbirliğinin yakın gelecekte işgal rejimi ile körfez ülkeleri arasındaki ilişkinin seyrini değiştirmesini bekliyor.

İşgal rejimi Çarşamba günü Bahreyn’in işgal rejiminden uçaksavar radar sistemleri satın aldığını açıklamıştı.