İsrail Pilotu: Rahatlamak İçin Binaları Bombaladık!

İsrail’in savaş uçakları pilotu, İsrail’in saldırıları sırasında Gazze Şeridi’ndeki yüksek binaların tarumar edilmesini, İsrail ordusunun Gazze’den fırlatılan füzeleri engellemekteki başarısızlığının dışa vurumu olarak değerlendirdi.

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonu, Associated Press (AP) haber ajansı ve el-Cezire televizyonuna ait ofislerin de bulunduğu el-Cela Apartmanı başta olmak üzere Gazze Şeridi’nde 9 yüksek binanın yerle bir edilmesinde önemli rol oynayan İsrailli pilotlarla röportaj yaptı. Kanal 12, söz konusu pilotların tam isimleri yerine sadece baş harflerine yer verdi.

İsmi “D” harfi ile başlayan İsrailli bir pilot, kendisi ve diğer pilot arkadaşlarının, Gezze Şeridi’ne yönelik başlatılan operasyonda yaptıkları bombardımanın hafife alınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Ambargo altındaki Gazze’ye tonlarca cephane ile ateş açtıklarını açıklayan pilot, bu sözleriyle işgal yönetiminin, savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı büyük vahşetin ve işlediği insanlık dışı suçların boyutlarını açıkça gözler önüne seriyor.

İsrailli pilot, “Gazze’yi vurmak için uçağı her kaldırdığımda, Gazze’deki yüksek binaları bombalamanın, Filistinli direniş gruplarının bizi sürekli olarak tekmelemesi ile bu yönde yaşadığımız hayal kırıklığı karşısında bir nefes alma ve rahatlama yolu olduğu hissiyatı bana eşlik ediyordu.” sözleriyle karşı karşıya kaldıkları zilleti bastırmak için rasgele binaları bombaladıklarını itiraf etmiş oldu.

Devamında pilot, “Gazze’den füzelerin fırlatılmasını durdurmayı başaramadık. Gazze’deki örgütlerin liderlerini öldürmeyi başaramadığımız için çok katlı binaları bombaladık.” dedi.

Diğer taraftan İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yer alan ve sivillerin yaşadığı 12 katlı Henadi Kulesi’nin yanı sıra yine içinde sivillerin ikamet ettiği dairelerin ve çeşitli basın kurumlarının ofislerinin bulunduğu Cevhere adlı 9 katlı binaya yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi. Yerel kaynaklarda, Gazze’nin batısında yer alan Rimal Mahallesi’nde Henadi Kulesi’nin, İsrail’in saldırılarından kısa bir süre sonra yıkıldığı belirtildi.

Ayrıca İsrail savaş uçakları, 15 Mayıs’ta Gazze’deki Associated Press (AP) haber ajansı ve el-Cezire televizyonuna ait ofislerin de bulunduğu el-Cela Apartmanı’na saldırı düzenledi. Söz konusu binanın sahibi, İsrail hakkında hazırladığı şikâyet dosyasını Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) sundu.

10 Mayıs’ta başlayan ve 11 gün devam eden çatışmalar, İsrail rejiminin hezimetini itiraf etmesiyle beraber sona erdi. İsrailli makamların yayınladığı resmi verilere göre, savaşın başladığı günden ateşkesin uygulanmasına kadar Gazze Şeridi’nden İsrail’e 4 bin roket atıldı.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, eli kanlı terörist İsrail’in, Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında şehit düşenlerin 243’e, yaralıların sayısının ise 1910’a yükseldiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in katlettiği Filistinliler arasında 66 çocuk, 39 kadın ve 17 yaşlının da bulunduğuna dikkat çekilirken, ayrıca yaralıların arasında da çok sayıda çocuk ve kadının yer aldığına dikkat çekildi.