İŞGAL Donanması ÖZGÜRLÜK Gemilerine EL KOYDU

İşgal rejimi televizyonunun haberinde, gemilerin mülkiyetinin Filistinli grupların finanse edilmesine karşı mücadele veren Shurat HaDin örgütünün talebi üzerine “terör” kurbanlarına nakledileceği ifade edildi.

Haberde belirtildiğine göre, Shurat HaDin örgütü başkanı Nitsana Darshan-Leitner, “Özgürlük filosu organizatörleri provokasyonlarının ve uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmelerinin bir bedeli olduğunu öğrenecekler” dedi.

Uluslararası Ablukayı Kırma Komitesi, işgal güçlerinin Gazze sahillerine doğru yol alan gemilere uluslararası sularda müdahale ederek el koyduğunu ve gemilerde bulunan aktivistleri gözaltına aldığını açıkladı.

Komite, gemilerde vatandaşları bulunan ülkelere seslenerek, aktivistlerin korunmalarını ve ülkelerine geri dönmelerinin sağlanmalarını istedi.

Özgürlük Filosu avukatlarının aktivistlerin selameti ve ülkelerine dönmeleri için gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten komite, gemilerin Gazzeli balıkçılara teslim edilmesi ve gemilerdeki ilaçların da Gazze Şeridi’ne ulaştırılması için işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulundu.