İSRAİL Ordusunun İRAN Tweet’ine TEPKİ!

Siyonist İsrail Ordusunun resmi Twitter hesabından atılan ve henüz doğmamış İranlı bebekleri terörist olarak gösteren mesaj sosyal medyada büyük tepki topladı.

Siyonist İsrail Ordusuna ait resmi Twitter hesabından geçtiğimiz günlerde atılan bir mesaj büyük tepkiye sebep oldu. Söz konusu mesaj son günlerde sosyal medyada trend olan esprili bir mesajın değiştirilmiş halini içeriyordu.

Mesajda İranlı hamile bir kadını temsil eden bir figür ve içinde terörist yazısı vardı. Mesaj metninde ise “İran Ortadoğu’yu doğuruyor” yazılıydı.

Mesaj Twitter kullanıcılarının yoğun tepkisine neden oldu. Örneğin bir kullanıcı üzerinde oynanmış bir içecek otomatı resmi koydu.

Otomatın bir düğmesinde “savaş suçu işle” ve diğer düğmesinde de “kurban rolü yap” yazıyor. Diğer bir kullanıcı ise “sizi ırkıçılar, bu tweet’i ve hesabınızı silin” mesajı atmış.

Bir diğeri ise mesajında “Filistinli çocukları katletmekle meşgulken boş bulduğunuz bir zamanda bu saçmalığı attığınızı görüyorum” ifadeleri kullanmış.

Ayrıca söz konusu mesaj ırkçılığı ve soykırımı teşvik ettiği için Twitter’a da şikayet edilmiş. Siyonist İsrailli resmi sözcüler ve politikacılar geçmişte de Filistinli, Müslüman ve Arap anne ve çocukları tehlikeli gördüklerini açıklamışlardı.

Örneğin milletvekili Ayelet Shaked 2014’teki Gazze katliamı sırasında Filistinli annelerin küçük yılanlar doğurduğu ifadesini kullanmıştı.

Shaked daha da ileri gidip çocuklarını çiçeklerle uğurlayan annelerin çocukların gittiği yere gönderilmeleri ve doğum yaptıkları evlerin yıkılması çağrısında bulunmuştu.