İSRAİL Gazetesi: Netanyahu, SURİYE Konusunda YALAN Söylüyor

Siyonist İsrail Başbakanının Amerika’nın Suriye’den çekilme kararından haberdar olduğunu vurgulamasına rağmen Siyonist haber sitesi DEBKA bu iddiayı yalanlayarak Netanyahu’nun Trump’ın kararından haberdar olmadığını duyurdu.

Siyonist haber merkezi Debka, Netanyahu’nun Amerikan kuvvetlerinin Suriye’den geri çekilme hususundaki aldığı karardan haberdar olduğu yönündeki açıklamalarının yalan olduğunu vurguladı.  

Debka, Amerikan hükümetinin Netanyahu’yu Amerika’nın Suriye’den çekilme kararının ilanından yalnızca beş dakika önce haberdar ettiğini duyurdu.

Debka haberine şöyle devam etti: Netanyahu, Mike Pompeo ve John Bolton ile bir telefon görüşmesi yaparak onları Kuzey Kalkanı Operasyonuyla ilgi gelişmeler hakkında bilgilendirdi. Onlar da Netanyahu’ya; endişeye gerek olmadığını, Amerikan Kuvvetlerinin Suriye’nin doğusunda ve kuzeyinde bulunduğunu, kesinlikle İran ve işbirlikçi kuvvetlerinin ilerlemelerine izin vermeyeceklerini ve aynı zamanda Irak’ın batısında bulunan kuvvetlerin Suriye’ye girişinin ve Hizbullah ile işbirliği gerçekleştirmelerinin önünün alınacağını söylediler.

Haberin devamında şu ifadeler yer aldı: Netanyahu, Amerika’nın Suriye’den geri çekilme kararından habersizken muhtemelen Erdoğan ve Putin bu eylem hakkında İsrail Başbakanından önce bilgi sahibiydiler.

Debka şunları da ekledi: Bazı kaynaklar Trump’ın, özel temsilcisi James Jeffrey’i Amerikan kuvvetlerinin Suriye’den çıkışının ardından Türk ordusunun Suriye’nin kuzeyine doğru hareket etmesi hususunda Erdoğan ile gizli olarak bir anlaşma imzalamak üzere Ankara’ya gönderdiği bilgisini paylaşıyor.

Haaretz gazetesi ise Netanyahu’nun Trump ve Pompeo ile yaptığı görüşme hakkında şunu yazdı: Amerikan hükümeti bizleri Suriye’den geri çekilme kararıyla ilgili bilgilendirmiş ve bölgedeki diğer nüfuz araçlarından bahsetmiştir.

Debka haberinin sonunda, ‘İsrail Kuzey Kalkanı operasyonunu sonlandırmalı ve Amerika’nın Suriye’den çıkışının doğuracağı sonuçlara hazırlıklı olmalıdır’ diye yazdı.