İSRAİL – Mossad İçin, SUDAN’da Darbe Girişimi İddiası…

Korsan İsrail casusluk örgütü Mossad ve bu rejimin bazı malum Arap müttefikleri, Sudan’da Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir yönetimini devirdikten sonra Sudan istihbarat şefini iktidarın başına geçirmek istediği iddia edildi.

İsrail’in ünlü casusluk örgütü Mossad, S. Arabistan, BAE ve Tel aviv’in diğer bazı Arap müttefikleri Sudan’da Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir’i devirdikten sonra Sudan istihbarat şefi Salah Abdullah Goş’u iktidarın başına geçirmek istedikleri iddia edildi.

Goş’un Münih güvenlik konferansının kulisinde Mossad Başkanı Yosi Kohen’le gizli bir görüşme gerçekleştirdiği, bu görüşme Mısır’ın koordinasyonu ve S. Arabistan ve BAE himayeleri ile düzenlendiği belirtildi.

Suud hanedanı ve BAE elebaşıları Goş’u kendi piyonları olarak görüyor ve bu yüzden onu iktidarın başına getirmeye çalışıyorlar.

Ancak Sudan milli güvenlik ve istihbarat örgütü Goş’un Mossad Başkanı Kohen’le Münih güvenlik konferansı kulisinde görüştüğü haberini tekzip etti.

Son günlerde Sudan’da Ömer El Beşir karşıtı protesto eylemleri devam ediyor. protestocular El Beşir’in iktidardan çekilmesini istiyor.