İsrail Mescidi Aksayı İşgal Fonu Oluşturdu

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot, işgal hükümeti Kültür Bakanı Miri Regev ile Kudüs İşleri ve Çevre Bakanı Ze’ev Elkin’in Yahudilerin Mescid-i Aksa üzerinde hakları olduğu propagandasına destek amacıyla “Heykel Dağı Kültür Mirası Fonu” kurulması kararı aldığını yazdı.

Yıllık bütçesi bir milyon şikel olacak fonun Yahudilerin tarihsel olarak Mescid-i Aksa’nın bulunduğu bölgeyle bağları olduğu propagandasına destek amacıyla kullanılacağı ifade edildi.

GÖZAT  MESCİDİ AKSA Yerin Altında ve Üstünde İşgal Ediliyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)’nun geçen yıl Ekim ayında Yahudilerin Mescid-i Aksa üzerinde hiçbir hakları olmadığı yönünde aldığı karara misilleme olarak kurulması planlanan fonla ilgili teklifin yakında işgal hükümetine sunulacağı kaydedildi.

İşgal hükümetinin Batı Duvarı (Ağlama Duvarı) Kültür Mirası Fonu’na çok büyük maddi desteğine rağmen iki bakanın yeni bir fona ihtiyaç duyulduğu görüşünde oldukları belirtildi.

GÖZAT  Şeyh İkrime Sabri: MESCİDİ AKSA'ya BASKILAR Gün Geçtikçe Artıyor

Miri Regev ve Ze’ev Elkin’in önerdiği fonun işgal rejiminde ve dünyada Mescid-i Aksa’nın üzerinde kurulu olduğu ve Yahudilerin “Heykel Dağı” olarak adlandırdığı bölgeyle Yahudiler arasında çok eskilere dayalı bir ilişki olduğu propagandasına yardımcı olacağı bildirildi.