İsrail, Mescidi Aksa’ya Yakın Mahallelere Baskıyı Arttırıyor

Ebu Diyab, işgal yönetiminin yaptığı en tehlikeli işin yargı kararları ve işgal belediyesinin talimatlarıyla Silvan sakinlerini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle evlerini yıkmaya zorlamak olduğunu ifade etti.

Ebu Diyab, işgal yönetiminin evlerini kendi elleriyle yıkmayanların evlerini yıktıktan sonra ev sahiplerine 80-100 bin şikel arası değişen ağır para cezaları verdiğini söyledi.

İşgal yönetiminin Filistinlilere yaklaşımını eleştiren Kudüslü aktivist, “Bir insan yıllarca uğraşarak yaptığı bir evi kendi elleriyle nasıl yıkabilir? Evin yıkılması sadece duvarların yıkılması anlamına gelmiyor. Bilakis tüm bir ailenin geleceği yıkılıyor” dedi.

Silvan beldesinde yaşayan Yahudi yerleşimci sayısının 2011 yılında 18 bina ve 350 yerleşimci olarak tahmin edildiği, 2014 sonlarında işgalcilerin 33 daireye daha el koymalarıyla bu sayının arttığı ifade edildi.

İşgal belediyesi Silvan’da yaşayan Filistinlilere inşaat ruhsatı vermeyerek, inşa ettikleri evleri ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle yıkıyor ve böylece mahalle sakinlerini göçe ya da kalabalık evlerde yaşamaya zorluyor.

Ebu Diyab, Silvan’da evleri yıkılanlara resmi veya sivil hiçbir kurumun yardımcı olmadığını belirterek, Silvan halkının Yahudi yerleşimine karşı tek başına mücadele ettiğini söyledi.