İsrail, Mescidi Aksa’ya Bu Sabah Da Saldırdı – 42 Yaralı

İsrail işgal güçleri bugün sabah, mübarek Ramazan ayının son Cumasında ve Ramazan bayramının öncesinde Mescidi Aksa’ya yine baskın düzenledi, namaz için toplananlara saldırdı ve onlarca kişi yaralandı.

Filistin Kızılayı ekiplerinin, işgal güçlerinin bugün sabah Mescidi Aksa’ya düzenlediği saldırıda 42 yaralıya müdahale ettiğini, bunlardan 22’sinin El-Mekasıd Hastanesi’ne nakledildiğini, diğerlerinin olay yerine tedavi edildiklerini açıkladı.

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgide, Büyük Fecir Buluşmaları silsilesi içinde bugün “Zafer Bayramı Şafağı” ilan edilen buluşma için yine on binlerce kişinin sabah namazında Mescidi Aksa’da toplandığı, namazdan sonra Mescidi Aksa’nın sahası içinde gösteri düzenledikleri, Hamas’ın bayraklarını salladıkları, direniş ve Kassam Tugayları lehine slogan attıkları, Aksa’yı koruma yemini yaptıkları ve bunun üzerine işgal güçlerinin saldırı başlattıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin saldırı esnasında camiden çıkmakta olan cemaatin üzerine gerçek mermiler ve yoğun bir şekilde gaz bombaları attıkları belirtildi.

İşgal güçlerinin Silsile Kapısı’nı birkaç saat kapalı tuttukları, Kıble Camisi’ni de kuşatmaya alarak 1500 murabıtı bu caminin içinde sıkıştırdıkları, onlardan bazılarının kafalarından gerçek mermiyle yaralandığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin Mescidi Aksa’ya girmesine engel oldukları belirtildi.