İsrail Meclisinde, Filistinliler İçin İdam Yasası Teklifi

İsrailli ırkçı Milletvekili Itamar Ben Gvir, idam cezasını parlamentoya sunmaya hazırlanıyor. Israel Hayom gazetesinin haberine göre tasarıda, idam cezasının elektrikli sandalye ile infaz edilmesi talep ediliyor.

Siyonist İsrail parlamentosunun aşırı sağcı partisi Otzma Yehudit lideri Itamar Ben Gvir’in, Pazar günü ölüm cezasına izin veren bir yasa tasarısını meclise sunacağı belirtildi.

Israel Hayom gazetesinde yer alan habere göre Ben Gvir, “Sokaklarımızda terör dalgası, Ortadoğu ve özellikle İsrail’deki düşmanlarımızla karşı karşıyayız… Bu sorunu halletmenin başka yolu yok” diye konuştu.

Siyonist rejimin, işgal topraklarında düzenlenen her operasyonun ardından “suçluların” cezasını vereceğini, ancak bunu yerine getirmediğine dikkat çeken Ben Gvir, idam cezasını “ahlakın ve aklın düzeni” olarak nitelendirdi.

Ben Gvir tasarıyı, Likud Milletvekili May Golan ile birlikte sunmasına rağmen, yasanın hem koalisyon hem de muhalefet içinde tartışmalara yol açması bekleniyor.

İsrail basını, Likud’daki bazı parlamenterlerin söz konusu yasayı desteklediğini, ancak üst düzey parti yetkililerinin ise Ben Gvir’e karşı çıkacağını iddia etti.

Israel Hayom gazetesi, tasarının yasalaşması halinde, işgal altındaki topraklarda operasyon düzenleyen ve işgal rejimine karşı çıkıp isyana teşvik eden kişilerin elektrikli sandalye ile idam edileceğini vurguladı.

Tasarı ayrıca, “bu tür suçlara karışmış kişilerin” mahkum takası anlaşmalarına dahil edilmesini önlemek amacıyla ölüm cezasının indirilmesi olasılığını önlemeyi amaçlıyor.